Saker jag vill få gjort innan jul..

Aldrig tidigare har jag kännt sån stress inför jul. Fast egentligen är jag inte sressad inför julen mer att få ordning på allting. Just nu är det saker precis överallt och jag har inte aning vart vi ska stoppa det. Så julen får komma i andra hand. Känner inte ens någon lust att julpynta. Men nån lite juligare gardin ska vi väl slänga upp. Har faktiskt varit och inhandlat idag. Det är sällan jag gillar att gå på stan ensam men idag var det väldigt trivsamt. Kan nog mest bero på att jag hittade det jag letade efter. Det gör det alltid kul. Imorn tar jagmed mig min mor hem och förhoppningsvis hinner vi tapetsera köket, sovrummet och hallen innan hon åker hem på lördag kväll. Det skulle kännas väldigt bra. Sen på söndag levereras våra nya familjemedlemmar, två katter. en tjej och en kille. Namnförslag, tack.

Om man inte bara räknar med huset är det andra saker jag vill få gjort. T.ex som att klippa mig och färga håret. Det är risigt och är i tre olika färger. Sen vill jag hinna julbaka. Åt min första lussebulle igår. Det var gott! 
Jag vill hinna träffa lite kompisar som kommer hem snart. Känner att jag är så dålig på att höra av mig. Men jag tänker på er allihopa. Sen skulle jag vilja ha tid för mkt mys med familjen.

Igår städade vi ur lägenheten klart. Trodde aldrig vi skulle bli kar. Men det blev vi. Kändes inte allt för sorgligt att låsa för en sista gång. Men nog kommer jag att sakna toan. Den var underbar.

Msåte rusa vidare. Ska hämta mamma och J. Lillen måste ju få i sig mat. Just det, lite jespernews. Han kryper snart. Går för tillfället på knä och armbågar. Ja, han är ju en stjärna.


vilket slit!

Det är slitigt att slita bort tapeter och vi har slitit med att packa ur och packa ihop och det kommer bli slitsamt att torka lägenhten. När saker försvinner kommer otrevliga överraskninghar fram. Vi är ju två slusk, helt klart. Men det är samtidigt väldigt roligt. Snart är första rummet tapetserat och jag är mer än nöjd. Det magonda har släppt och jag känner mig lugn igen. Detta blir bra. Fast hest skulle jag bara vilja knäppa med fingrarna och allt var på plats, men jag har försöktt och det hjälper inte. Måste redan göra ett avbrott imorgon eftersom jag ska spela match. eller spela och spela, sitta på bänken på match. Suck.
Men jag väljer att fokusera på det positiva. Som att Sara kommer hem den 20dec och att vi har fått äran att hämta henne halv 6 på morgonen. Och på att Jesper är så söt och snäll.

Förlåt Jossa att jag är dålig att lägga upp bilder på jeppe, men det gick inte sist jag provade. Ska försöka bättra mig..

Åh ,skulle kunna döda för ett glas julmust.

Nu ska vi gå och sova i vårt hus! Hihi.

Magkatarr!?

Två nätter före i natt haf jag vaknat med fruktansvärd magont. Känns som jag är hungrig och måste gåpå toa samtidigt och känner mig yr och förvirrad. Stressar upp mig för allt som måste göras nu. Det är inte riktigt likt mig. Var till och med tvungen att gå tidigare från träningen för magen vred dig i smärtor. Men idag känns det bättre. Fast det har varit full fart sen tidig morgon. Först besiktning, som mercan gick igenom, thank god. Satt och ammade inne på bilprovningen. Kändes inte riktigt okej. Men vad skulle jag göra eftersom vi skulle va hos fotografen kl 9. Jeppe skötte sig som alltid galant och vi fick några söta bilder. Hem med J, snabb lunch sen tillbaka in till stan med mamma. På jakt efter gardiner och andra saker till huset gjorde ersboda, expo och Strömpilen. Hittade mkt men inte så mkt garndiner. Men det får vi lösa senare. Kom just hem och nu är jag så trött. Vill bara lägga huvudet på kudden.. Tror nästan jag gör det.

Imorgon bär det av hemåt och städningen och rivning av tapeter sätter igång på riktigt. Händer verkligen saker nu. Måste nog lugna ner mig och sluta stressa. Måste ju tänka på magen.

So long.

Vad ska vi ha?

Såg verkligen framemot att bestämma tapeter, men det är inte så lätt. Kommer det att bli bra. Som det ser ut nu kommer vi ha en väldigt blå hall (inte mitt förslag). Vet inte om jag vill. Och kommer det bli bra med mörka tapeter i matrummet? Åh, vilken pärs. Sem blir G irri när jag ändrar mig hela tiden.. Har verkligen beslutsångest. Hjälp.

Nu ska jag och Jeppe fara på babysim iaf. Det blir kul..

Kort besök.

Blev bara en dags besök i Holmsund denna vecka. Så nu bär det av hem igen. Har hämtat bilen på vekstaden. något som fick det att svida ordentligt i plånboken. Nästan så det ekar. Pengar kan verkligen göra en glad, men också ledsen. Eller det är väl mer bristen av dem som gör en ledsen. Tur att man har snälla släktningar som gör vad de kan för att hjälpa en, tex att köpa en ny bilstol till J var en stor hjälp. Ska försöka be G att vi kan använda lite av våra lånade pengar till att köpa gardiner och lite andra småsaker. För jag tycker faktiskt att sånt är viktigt. Det gör att man trivs. Och jag vill verkligen trivas. Men vi ser ju mkt saker olika så det gäller att jag står på mig och inte låter han vinna. Det brukar ju bli så. Jag är så vek.
Nu ska vi alltså flytta. Packa ihop det vi har och flytta. Det blir tredje gången för mig på ett och ett halvt år. Tänkt vad mycket som har hänt under den tiden. Hade aldrig förutspått att jag skulle befinna mig här när jag flyttade ihop med två fiskmåsar förra året. 

Söndag är en speciell dag. Det är första dagen som J och G ska vara ensamma hela dagen. Själv ska jag till Skellefteå och spela match. Men de klarar sig nog. Känns bra att lämna han till G. Får alltid lite dåligt samvete när jag lämnar bort honom till andra. Det är på tiden att de hänger tillsammans.

Sen kan jag inte sluta glädjas när man läser om alla som har bokat hemresa till jul. Ska bli så underbart att träffa alla som flytt Umeå. Soffe, Sara, Fridorna, Johanna. Ni är så välkomna hem!

Husägare..

Nu kan jag titulera(?) mig som husägare. Tufft. Men en sak har jag verkligen kommit fram till, jag är ett rönnbär när jag är på banken. Skulle lika gärna ha kunnat skrivit under ett papper som ger de rätten att bränna ner hela huset. Hoppas inte jag har gjort det. Känns spännande, overkligt och lite konstigt. Som GT sa, här ska vi bo tills våra dödsdagar. Hjälp. För stort för att ta in. Men jag njuter just nu i alla fall. Det blir bra.

Matvrak.

Det är inte så att Jesper inte tycker om mat, det var bara min mat han inte tycker om. Igår åt han kött, potatis och morotspure med god aptit hos gammelmormor. Och idag slukade han en burk slottspure. Så killen är ett matvrak. Blir lite ledsen, men jag ska köpa hem morötter så ska han nog äta hemma också. Fast jag tror även att han vill imponera på gamlingarna. Han är inte dum, den lille. Hur som helst är det så rolig att titta på. Det är svårt att vara arg på honom. Fast han spottar maten i ansiktet på mig.

Har en trevlig helg som väntar. Imorgon kommer tant Charlotte och Daniel på besök och sover över till söndag och ikväll är det fika med tant Malin. Jag ska ringa henne när jag har nattat mitt barn. Just det, Jesper är ju mitt barn. Ibland blir jag lite chockad när andra säger det.

Match på lördag. Är riktigt peppad. Har ju inte spelat på jätte länge. Håller tummarna för att det ska gå bra. Har fått tillbaka springet i benen, men känner mig fortfarnade ganska långsam.

Nu ligger han och skrattar så gott. Det är musik för mina öron.

Ett skratt förlänger livet.

Malin, jag gjorde som du sa och besökte skunk. Och nu funderar jag på att döpa min blogg till Godis Emma.

Vill bara säga till Raggmor, munter¤nusse, 100% Johanna, gris!!!!!! och fix pix.. Love ya. *ler* Och även att Obbola/sandvik är världens bästa fotbollslag!! Sen längtar jag till sommaren för då får man titta på alla solbrända killar *dreggel*.
 
Underbart.

Jobbar med maten.

Går fortsatt tungt med Jesper och maten. Tycker verkligen att jag gör det smarrigt med kött, potatis, ärtor, smör och mjölk, men det går icket. Det som kommer in i munnen spottas snabbt ut och han sitter mest och pruttar med munnen. han vill inte ens äta burkmat, den rackarns ungen.  Men ack den som ger sig. Vi jobbar vidare. Han har då inga problem med att äta banan, gröt, glass och pure.

Men Jepson för ju mkt roligt med sig också. Var och hälsade på hans farmormor och farmorfar häromkvällen och de hade besök av G:s kusin Leo som är född på samma dag som Jesper men är två år äldre. Det var så himla kul att se småpojkarna mötas. Jesper var glad som få och glömde bort att han var övertrött coh bara 6 månader. Han ville också kasta bollen och hoppa i sängen helt själv, så jag fick berätta för honom att det inte gick. Han drog sig i stället över hela köksgolvet i flera varv och jagade bollarna. Sötnosen där.
Hade även träningsvärk i ryggen igår efter att jag lyft Leo upp till taket. Bra jobbat Berggren.

Hatar mercan. Skulle ha besiktat den (igen) idag men när jag kom ut i morse var det en stor svart pöl under den. Och efter en närmare titt av Erre kom vi fram till att det var ett hål i olje..nånting. Så det var bara att avboka besiktningen. Man kan ju reta upp sig för mindre..

Håller att peppa upp för ännu lunch med Jesper. Kampen fortsätter..


Lite roar små.

Det är verkligen ett ordspråk som stämmer in på mig. Ta till exempel i måndags. Först var det bankbesök. Som förväntasfulla små barn hängde vi på låset tio i tio. En timme senare gick vi ut som två nöjda låntagare. Drog vidare till vännäs för att inhandla nå piller till hundarna och passar samtidigt på att handla. På det hela är vi borta tre och en halv timme bara vi två. Och utan att ha gjort något speciellt hade vi så himla kul. Det är inte ofta vi gör sådana alldagliga saker tillsammans. Som tur var tog brodern hand om lillen och det hade inte varit några problem.
Vi har det så bra tillsammans. Och nu ska vi bli husägare. Det är stort. Blir bara lite tjurig när jag inte får som jag vill. Men som kloka mormor Sigga sa - Rom byggdes inte på en dag heller. Det är väl sant.

Och någon som alltid roar mig är Jepson. Han utvecklas verkligen för varje dag och att sitta och titta på han i gåstolen är ett stort nöje. Han är ju börjat äta riktig mat nu och han är inte såld alls. Han spottar ut det, hurvas och visar med hela kroppen sitt missnöje. Men det gick lite bättre idag så vi får kämpa vidare.

Sen fick vi prata med faster Sara häromdan. Det roade oss.

Och något annat som roar mig är att jag har fått tillbaka springet i benen och det kändes riktigt bra på träningen igår. Jippi. 

Imorn ska vi hälsa på diverse släkt norröver. Det blir nog roande. 

Sm ni hör är allt bra. Älskar livet.  



RSS 2.0