Kollektivtrafikens mysterium.

Idag när jag satt på bussen till stan kom jag på hur skumt det är med bussar. Alla dessa människor bara sitter där. Oftast bredvid någon som man inte känner utan att man säger ett ord till varann. Hur skumt är inte det?  Eftesom jag åker samma buss varje vecka har man ju börjat känna igen folket. t.ex han med den dryga dialekten som jobbar på ett baggeri och kliver av mitt ute i ingemansland och fick ett barnbarn i början av januari. Jag vet mer om honom än vissa jag gick i samma klass som på gymnasiet, men honom kan jag inte hälsa på. Nästa skumma sak som hände idag var att tjejen brevid mig började noppra ögonbrynen. Undra vad hon skulle göra idag när hon var tvungen att vara så välnopprad?

Okej, det är ju inte helt tyst. Så då är nästa fråga, varför är det bara irriterande männsiskor som måste prata? De klagar på chaffören, vägen, skolan, regeringen, you name it, med deras jobbiga röster. Kanske därför resten är tysta. De försöker njuta av tystanden. Kanske är det ända tillfället på hela dagen som man har det lite tyst omkring sig. Tur att jag har Jesper om tystnaden blir för tråkig.

Over and out.

Tisdag-dagen då...

...vägde Jesper. Vikt 9700g och 75cm lång. Han följer sin kurva.
...jag för första gången såg en död ren släpandes i ett rep bakom en bil.
...vi följde med Emma och Emilia på ung mammaträff i vännäs. Är så himla kul att se när de leker och skrattar  tillsammans.
... insåg hur glad jag ska vara att Jesper äter ordentligt. Inget man ska ta för givet.
...jag fick tag i Slash (en katt vi är kattvakt åt som har varit ute i två veckor) Bra gjort av mig.
...Jesper bajsade på mig.
...jag förlorade mot G i innebandy utan att bli arg.
...drack varm choklad för första gången i år.
...jag såg Kingpin. Tydligen en klassisk film som man måste ha sett. G blev stött över att jag inte hört talas om den. ...fick gå och lägga mig ensam eftersom G skulle vara vaken hela natten och jaga hare.

              
 
Vanliga kvällsaktiviteter hemma hos Täljeblad-Berggren

Dagens fråga.

Är det okej eller inte okej att få träningvärk av att göra 10 armhävningar?

Inte för att det har hänt mig, jag undrar bara.

Jag=psykotisk?

Gunnar brukar säga att jag blir psykotiskt. Ett ord som vi inte trodde fanns tills vi hörde det på tv. Nyfiken som jag är tittade jag upp det. och detta är vad jag hittade:

jfr eng. psy­ chotic; avledn. av PSYKOS efter mönster av NEU­ ROS: NEUROTISK]

psykiatr. psykisk l. själslig sjukdom, sinnessjukdom; särsk. om mer l. mindre (tillfäl­ ligt o.) plötsligt uppträdande (med hysterin be­släktat) sjukdomstillstånd framkallat av (yttre) psykiskt tryck l. gm psykisk påvärkan; äv. allmännare, om tillstånd som präglas av brist på psykisk balans.

Jag hävdar att detta inte stämmer in, och vill lägga till att dessa, enligt honom, psykotiska utbrott, kommer när vi tex spelar innebandy (där han kör efter sina egna regler) eller brainstorm (där han bara kör efter sina regler). Vem skulle inte bli lite upprörd om någon inte ger en poäng när man säger sminkning då det ska vara make up i kategorin Saker som står i eftertexterna på en film?!  Jag vill ju bara spela efter reglerna.

Dagarna som gått..

Lördag: G vill slå på stort och vill bjuda mig på Jonte´s på kvällen. (För er som inte varit i Bjurholm så är jonte´s kiosken som även har matmöjligheter.) Jag är aldrig sen att hänga på när det bjuds på mat. När vi ska fara hittar han inte såklart sin plånbok så jag får stå för kalaset, men gott var det så man ska väl inte klaga. Och för att citera G: det är kul att hitta på nåt en lördagskväll  Kunde inget annat än svara ja med en lite ironisk klang.

Söndag: Match i Skellefteå. Vinst 7-4 och ett mål av mig i bortre klyk. Kändes riktigt bra.

Måndag:  Babysim med Lina och Loke. Jesper plaskade på en bra stund och tyckte det är så himla roligt. Fick även en trevlig överraskning när vi kom hem då G hade städat hela nedervåningen Han kan bara han vill. Vi har även lyckats hålla rent fram till idag. Måste vara nytt rekord.

Tisdag: Doktorbesök. Jesper hör bra och är inte skelögd (pjuu). Sen slaktade vi hela dagen hos farmor och farfar. Jeppe ville helst stoppa in köttfärsen i munnen, vilket var lite äckligt.

Onsdag: Buss till Holmsund, så nu är vi här.


Vad nu då?

Har känt mig jättetrött och lättirriterad hela dagen. Ibland har jag sådana dagar. Men som tur är brukar de gå över. Imorgon är det en ny dag. Då ska jag städa (som vanligt), gå på kattjakt och kanske börja läsa min bok. Låter som en bra plan. Ha en bra helg allihopa.

Så tokigt det kan bli!

MormorSigga: Kunde ni ha lakanet ni fick?
Jag: Jo. Eller, vilket lakan?
M: Det ni fick i julklapp.
J: Vi fick inget lakan i julklapp.
M: Jo, ett lakan och fyra handdukar av oss.
J: Nej. Vi fick ju julgransbelysning av er, som var lite konstigt. Vi har inte öppnat det så det är nog i den lådan.
M: Nä, jag kan inte minnas att jag slog in det i en sådan låda.
J: Okej. Vad är det i den lådan?
M: Jag vet inte. Konstigt.

I slutänden visades det att det visst låg i den lådan. Undrar varför vi trodde att det var julgransbelysning för lådan var igentejpad ordentligt i alla hörn och såg använd ut. Bra, G och E!

Idag har det varit fullfart för mig och Jesper. Lunch hos g-mormor och g-morfar, in till stan för att hälsa på min chef och vidare till obbola för att hälsa på Jepsers bullmamma Jossa. Trevligt med aktiviteter. Jesper hqar även fått sin tredje tand, även den på underkäken.

Nu är det träning och jag hoppas på samma känsla som igår för då kändes det bättre än på länge. Har lite träningvärk idag. En skön känsla.

Hejdå.


Hur var det man gjorde?

Försöker börja fila lite på en jobbansökan men har totalt glömt bort hur man gör. Hur ska man börja? Sist jag gjorde det var efter gymnasiet. Jag bodde hemma och saknade arbetserfarenhet. Då kändes det okej att man inte hade några framtidsvisioner så länge man var arbetsvillig, positiv och kunde ta eget ansvar. Nu är jag mammaledig, har eget hus, i ny kommun och arbetserfarenhet. Även om jag inte känner mig som vuxen, så räknas man väl som det. Vad förväntas av mig egentligen? Vad finns det för framtidsyrken i Bjurholm? (var förövrigt inne på ams.se för att titta efter jobb-bjurholms kommun, 1 ledigt jobb. Hurra.) Detta kommer att ta sin lilla tid. Lika bra att  sluta bort det ett tag och göra något roligare. Titta på kung av queens till exempel.

So long

isse..

Jesper gör framsteg. Han kryper som en riktig bebis och igår sa han isse till kisse. En gång sa han, enligt sin pappa, kisse. Inte så konstigt att just det blir det första ordet eftersom vi nu har fyra kissar hemma. Är kattvakt åt Chalottes och Daniels kissar. Fullt upp på kissefronten alltså.

I helgen gjorde jag även comeback på krogen. Jag, Malin och Soffe kämpade oss igenom kvällen, trots att det var lite folk ute, med lite vodka och den fulaste tänkbara dansen. Vi hade askul. Måste göras om. 
 

Nytt år-nya tag

Den första dagen av det nya året spenderades framför TV.n. Lite Ronja och Jönssonligan är aldrig fel. Förutom Birk Borkason, han är ju lite bögig (men helt parrant). På den andra dagen har vi skjutsat faster Sara till flyget och är nu i Holmsund. Ska försöka hinna med att träffa Jossa och Soffe, lämna tillbaka en julklapp, hälsa på mormor och morfar och spela lite innebandy. Borde inte vara omöjligt men med tanken på vilken hastighet jag befinner mig i nu finns en risk att jag misslyckas hinna med allt. Det är en lång väg mellan tanke och handling just nu. Vet inte varför. Känner mig inte trött och less så egentilgen borde jag få saker gjorda men det går bara inte. Kanske får bli mitt nyårslöfte-att bli bättre på att ta tag i saker. Det låter ju vettigt. 

Vad ska hända detta år då? Med tanke på att det hände en del förra året kanske det kan bli ett lungt år 2008. Så länge man trivs med livet så behöver det inte hända så mkt. Ska i alla fall försöka skaffa mig ett jobb och skola in Jesper på dagis. Sen får vi se vad som händer. Ser i alla fall fram emot 2008. Ser ljust på framtiden.

Ha ett bra år.


RSS 2.0