En vikaries klagan.

Fredagkvällar brukar ju vara mysiga. Sitta med familjen hemma framför tv:n eller varför inte ta ett glas vin. Bara ett problem, jag jobbar ju ikväll. Är nu inne på min 12 arbetstimme för dagen och kan erkänna att ögonlocken börjar kännas tunga. Jag har även sådan tur att hela helgen är räddad eftersom den är uppbokad med jobb. Kommer att ha hunnit med 51 timmar innan veckan är slut. Men man ska väl inte klaga när det är så många som inte har något jobb alls.  

Det händer ju något trevligt också. Två fiskmåsar vid namn Lainen och Malle kommer och hälsar på imorgon. Lite brunch och skvaller är att se framemot. Jag håller humöret uppe.

Dagens fråga: Varför måste hela Bjurholm komma in samtidigt på nian?

Idag är det en sån dag.

Idag var det en såndär morgon när jag inte ville kliva upp. Inte Gunnar heller (jeper är i Holmsund). Men man var ju tvungen eftersom man började jobba kl 8. Den nybäddade sängen med de alldeles nya sängkläderna har aldrig varit skönare. For till jobbet i mjukisbyxor, fleccetröja och utan mascara. För idag är det en sån dag. Tänker inte ens bry mig om disken som står på diskbänken när jag kommer hem. Ska bara inta soffan med en kopp te och vänta tills pojkarna kommer. Drygt är bara förnamnet på att jag måste jobba kvällen.

Idag är det en sån dag när jag inte bryr mig.

Fredag.

Jag trodde inte att jag var så beroende av min telefon men igår var den bara borta och jag blev så orolig. Vart kan den vara!? Efter att ha sökt igenom alla tänkbara platser, typ i soffan för där hittar man ju alltid det man behöver.  Men den fanns ingenstans. Av bara en slump gick jag ner i källaren och skulle flytta på lite smutskläder och där låg den och blänkte. Inte för att den fungerar på Deggan men det känns ändå tryckt att ha den hos sig.

Idag väntar besök av familjen. Det bästa är att de kommer med en TV åt oss eftersom vi det senaste halvåret sett på min lilla TV som jag fick när jag var typ 13. Blir lite stressigt efter jobbet för jag måste hem och plocka och dona i vanlig ordning. Annars får man väl lite pikar. Men det går nog bra. Sen har vi lånat ut Jesper åt de i helgen eftersom vi har fullt upp med jobb och skelleftåmatcher.

På tal om Jesper så är han himla rolig just nu. Orden kommer bara hela tiden. Hans favoriter: Ja ä mätt, pappa mätt, vovve bajsa, macka, smöre. Listan kan göras lång. Tillbaka till arbetet.

Trevlig helg! :)

Dagens I-landsproblem.

Två saker irriterar mig nu. Det första är att min mobil inte fungerar på degernäs. Det står bara begränsad tjänst och det går bara att ringa nödsamtal. Något irriterande eftersom vi inte har någon hemtelefon.
Sen är jag också irriterad på den/det som har flyttat in i min hals. Hann bara värma upp på träningen igår så kände jag hur halsen växer igen och det blir tungt att andas. Och den fortsätter att ligga där och gro idag med.  Orkar inte bli förkyld igen.

Men det roliga här i livet är att jag har både duschat och använt vår nya toa. Gud va bra det är att ha dusch hemma. Det borde vi ha tänkt på tidigare. Lätt att vara efterklok.

Har haft två dagar ledigt nu och spenderat dem med Jesper. Han är ju ganska go ändå.

Ha det bra!

Den är klar nu.

Det har skett något stort i vårat hus i veckan. Från att bara vara ett rum med en bortriven vägg och fullt med en massa gval är det nu en toalett. Vattnet rinner och ikväll ska det premiärduchas. Vilken lycka för hela familjen. Det tog ju inte ens ett år. Snacka om att vi jobbar snabbt. Får försöka lägga upp lite bilder på det där.

Annars har det varit en lugn vecka med mycket jobb, som vanligt. Va hemma en dag med jesper för han är lite krasslig men fick ändå ihop fem hela dagar. Jag har sådan tur att det finns hjälpsamma människor runt omkring mig, faster sara som bakar till min match och tar hand om barnet i tid och otid, pia i laget som kunde sälja bingolotter så jag slapp åka till vännäs för en timme på mina lediga timmar igår. Jag är så tacksam. Kanske att det blir lite mycket ibland med två jobb,  träningar, matcher och barn och hushåll, men det är bara att bita ihop.

Det var väl det. Höj.

Jobb, jobb!

Vilken arbetsmyra jag har blivit. Jobbar 5-6 dagar i veckan nu för tiden. Sitter just nu på nian och har gjort bort hälften av mitt 12 timmarspass. Men jag trivs med att jobba. Känns som man gör rätt för sig. Sen är det aldrig fel när löningen kommer. Men imorn gör jag min sista dag den här veckan. Men då har jag jobbat 6 dagar i sträck, så jag tillåter mig själv att göra det. Man har ju tusen saker att gör hemma också.

Annars har jag varit på dop. En trevlig tillställning. Det bästa med dop är att de inte är så långa. Tyvärr så kommer familjen som döpte inte höra vad prästen säger eftersom jag sitter och hostar hela cermonin. Sorry, men vad gör man!?

Jag sörjer ändå att jag inte kunde följa med laget och bowla idag. Jag som älskar att bowla.

Ha det gött!

RSS 2.0