Gott Nytt År!

Gott Nytt År till alla! Låt champangen flöda...

Vi ses nästa år!

image26

2007:s bästa!

Spottkopp.

Idag har jag tagit hand om min sjuka make. Stackarn har haft så ont i halsen så han har haft en kopp som han har spottat i. En så kallad spottkopp. Jätteäckligt. Men jajg har tagit väl hand om honom´. Hyrt två filmer, köpt isglass, serverat julskinka med äppelmos och tyckt synd om honom när han sagt, jag är sjuk. Den andra mannen i huset är på bättringsvägen. Nu rinner det bara lite snor ibland. Han har då sovit ut idag. La sig 9 igår och sov till 10 i morse. Sen har han sovit tre timmar mitt i dagen. Är väl trött efter julhelgen.
 
Hr just betalat en MASSA räkningar. Vilket mörker.
 
Måste hem nu och servera kvällsglöggen och elda i pannan. Snacka om att jag är en husmor av bästa slag! 

  vissa har det bra

Bilder.

  MIna stjärnor

 Mys i soffan   
Katterna håller värmen.
image24

THE ONE AND ONly!

Ännu en jul.

Nu har ännu en jul passerat. Har känt mig opeppad hela december och har inte haft någon lust att julstöka. Men sähår dagarna efter är jag väldigt nöjd med julen. Bara synd att Jesper skulle bli sjuk. Lilla halsen har krasslat och nu är han så förkyld. Det gör ont i modershjärtat men han är en fajter och kämpar vidare. Han orkade iaf att leka lite med inslagspapperet och lite snöre på julafton. Som sagt så har det varit en trivsam jul. Jag, Gunnar, Sara och LIsa hade väldigt trevligt vid barnbordet. Hemskt att man måste sitta vid barnbordet när man har fått eget barn. Men ibland är livet hårt.

Igår var familjen Berggren på besök och idag är vi hos farfars på middag. Känner mig gladare och hoppas att det håller i sig över nyåret också. Verkar som om det blir en liten samling hemma hos oss. Passar oss utmärkt. Det enda som gör mig lite ledsen är att min mobil inte riktigt vill fungera. Måste köpa en ny.

Man ska kanske vänta med att sumera året som gått, men kan då helt klart säga att det varit händelserikt år med en riktigt stor höjdpunt.

Hoppas alla goda vänner har haft en mysig jul.


Tuff start.

Inte nog med att Jesper har sovit dåligt i natt (tror det är en ny tand på ingång) så har han hunnit bajsa två gånger på morgonen. Luktade inte godis. Men vi har även hunnit duscha tillsammans och myst lite innan jag for. Nu är det stan som gäller.

Trevlig Lucia.

Kortklippt och glad.

Har varit hos frissan idag. Det är så kul tycker jag. Bestämde mig för att när jag blir miljonär ska jag köpa en sån där tvättstol de har och sen ska jag anställa någon som tvättar mitt hår. Det är så himla skönt. Skulle kunna sitta där hela dan. Men håret blev klippt i en rak frisyr som går typ till nyckelbena. Enkelt men jag gillar det. Älskar frisörn. Har varit hos han några gånger och går alltid därifrån med ett leende. Nu ska jag bara färga det.

Någon annan jag älskar just nu är min pojkvän. Han har sina knep för att göra mig glad. Eftersom han aldrig lyssnar på vad jag säger så blev det en chock för honom när jag berättade för hundrade gången att jag inte kommer hem något i veckan eftersom vi ska ner igen på lördag. Detta gick han inte med på utan han sa, jag kommer och hämtar dig på torsdag så kan vi gå på stan och köpa julklappar och ett nytt köksbord. Och ni som vet vem min pojkvän är vet att han inte väljer att fara till stan frivilligt så jag blev glad. Så imorn blir det heldag för det förälskade paret. Passande också att jespers mormor var ledig och kan hålla ögonen på honom.

Och man måste verkligen hålla ett öga på Jesper. Helst två, hela tiden. Blev lite sur igår för jag ville hinna så mkt men det går inte när man är ensam med jesper. Om man har honom i gåstolen kör han fast överallt eller drar i saker han inte får dra i eller far och stupar över alla trösklar. Om man har honom på golvet äter han allt skräp eller jagar katterna och om man har han i sin stol klättrar han ur den. Ja, inte ens när han sover kan man va lugn. Då ligger han i sin vagn och när han vaknar vill han klättra ur den så det gäller att va med. Men det är kul att han vill testa sina gränser. Han kan ju till och med dra sig upp och stå själv. Killen är ju bara sju månader. Kul också att han tycker om sin farfar nu. Han bruker klappa honom på näsan.

Det  var bara det.


Saker att glädjas åt..

När det är grått och allmänt tråkigt ute får man hitta andra aker att glädjas åt. Just nu glädjs jag åt att ja kommer i byxor som jag hade före graviditeten. Ser inte ens ut som ett korvskinn. Då var jag bara tvungen att ställa mig på vågen och till min stora glädje har jag gått ner några kilo. Och i morse när jag just klivit upp och innan jag ätit och klätt på mig var jag nere på min ursprungliga vikt. Det kändes bra. Så om bara det sista av bristningarna försvinner kan jag kanske känna mig nöjd över mig själv iegn och inte få en tår i ögat varje gång jag ser mig i spegeln.. Positivt. 

Något annat jag ser väldigt mkt fram emot är näsat helg. Då ska vi på Riff Raff Ruffs 10års kalas och för att fira våran 3 årsdag ska vi ta in på hotell. Detta betyder festning för mig. Något som jag inte gjort ordentligt på 1 ½ år. Inte för att jag har lidit men det ska bli skönt. Jesper är i tryggt förvar hos sin mormor och morfar.

Dagen har spenderats med att baka pepparkakor och rullrån. Någor som jag är en hejjare på enligt mormor. Me ndet blevlite mkt pepparkaksdeg. Gott är det. 

Over and out.  

Hur lyckas man?!

Det hela utspelade sig igår. Jag och G hade peppat upp hela dan för att måla hallen. 10 liter blåfärg öppnades coh vi satte igång. Jag stog uppe på trappstolen och målade för glatta livet och skulle bara kliva ner för att flytta stolen.
Schwopp. Ungefär så lät det och där stod jag med foten i färgburken. Hur lyckas man. G dömde ut mig totalt och sa att det var bara jag som lyckas med denna bedrift. Sen plastade han in min fot och slängde in mig i duschen. Bara lite blåfärg kvar på tårna. Man kan inte annat än skratta.

Händiga Emma

Gud vad jag var händig igår. Borrade och skruvade. Resultatet blev att tre gardinstångar kom på plats. Att jag slant lite med skruvdragarn tänker jag ju inte gå närmare in på. Men det blev riktigt tjusigt. Gav mig själv en klapp på axeln.

Annars händer det inte så mkt. Var på banken idag och pratade om sparkonton till oss och Jesper. Det blir nog bra. Annars känner jag inte att det finns mkt att spara för tillfället. Speciellt eftersom försäkrningskassan inte gett mig mina pengar så jag har 67 kr på kontot. Borde nog ringa de. Men det ordnar sig alltid. Det rullar på i hushållet. Måste bara få säga att vi älskar vårt sovrum. Det är så ballt. men vi har inte mer än vår säng i det så det måste vi ordna. Katterna är söta och busiga. Har inga namn på de än. Vet inte om soffes Deger och Näs klickade. En ser iaf ut som min kära Pepsi (må han vila i frid).

Just det. Jesper fick ju sin första tand häromdan. Den är liten, vit och vass. Så söt.

Annars står jag i valet och kvalet för tillfället, ska jag eller ska jag inte behålla mitt långa hår? Det har blivit riktigt långt men ibland blir jag sugen på nåt i axellängd bara för att göra nåt nytt. Hm? Svårt.



RSS 2.0