Borta bra men hemma bäst.

Då ska vi snart åka hem igen. Det blir bil den här gången. En 6 timmar lång bilfärd. Hoppas Jepson klarar det. Vi ska ju göra stopp så det ska nog gå bra.  Ska bli skönt att få komma hem. Nu måste jag bara samla ihop alla våra grejor som vi spritt över hela huset. (eller kanske mest jag, men det känns skönt att få skylla lite på jesper också)

Nämen om man skulle ta tag i morgonblöjan! Den brukar ju vara mysigt...

Känner mig inte trött.

Känner mig inte trött. Kan bero på kaffet jag drack för inte så länge sen. Kanske ska lösa lite korsord. Ja, det tåls att tänkas på. Hm. Jo så får det bli.

Duschkillen!

image15
Jepson har duschat kväll! Vilket han tycker är så roligt.. Tror att hela grejen att man är naken
är det han gillar mest!

image16
image17image18 image19
Det är sant, han kan gråta!
image20
Men vi blev vänner! Och nu ska den nyduschade killen krypa till kojs! God natt!

Vilken dag.

Vilken dag. Jesper tyckte inte att vi skulle ta en sovmorgon imorse. Vid 8 vaknade han efter en ganska gnällig natt. Han vaknar numera varannan timma och gnäller. Tror att tänderna är nära nu för han attakerara allt som kommer i hans väg och biter tag. Och tydligen kliar det då i munnen på dem. Så då är det inte så konstigt att lillen inte kan sova. Men ska inte klaga. Det tar oftast bara några minuter så sover han igen.

Efter vår förmiddagstupplur väcker vi Ida (som kliver upp kvart i 2 och delar ut tidningen) och myser lite med henne i storsängen. Frukost vid 12 för de stora och lunch för lilleman vid halv 1. En timme senare är vi påväg mot valbo köpcentrum i solskenet. Shopping står på schemat och vi sätter igång på h&m direkt. En tröja och ett halsband till mig och två tröjor och sparkdräkter till Jesper. image17
Fast Jeppe var jäkligt sugen på kepan.

Innan vi är klara har det även kommit med en tröja och ett par byxor till mig och en mössa, tuggleksak och sockar till J.
Mkt nöjda med våra inköp går vi mot ikea. Älskar verkligen ikea. Har bläddrat så många gånger i katalogen så det känns som om jag går inne i den.. Vill ha allt. Men håller inne och köper bara en lampa. Men vi ska ju gå i sundsvall på vägen hem. Hoppas på mer inköp då. Som trötta kämpar går vi till bilen (och på vägen ser vi en (stor) unge spy vid deras bil. Uhh.) Jesper har som vanligt varit på sitt bästa humör, men får helt enkelt nog på vägen hem. Sitter och skriker för full hals den kvarts långa bilfärden hem. Inte så konstigt eftersom han inte ätit på 6 timmar, stackarn. Kvällen avslutades med pizza framför tv:n. Det var vi värda.

Det känns så bra att veta att man kan ta med sig Jesper överallt och det aldrig blir några problem. Han är verkligen en superbebis. Och det är så kul att se hur alla människor lyser upp när de ser han. Man blir ju som stolt.

Måste ju få gratta Namita till landslagsplatsen. Hur stort är inte det?! :)

Nötter.

Var just och läste jossas blogg och hon påminnde mig om hur mkt jag älskar nötter. Och om jag inte misstar mig har jag en påse valnötter hemma i skafferiet. Så imorgon står nötknäckare på första plats på min handlingslista. Visst är det okel att äta nötter nu? För det är väl inte bara julgodis? Go nuts.

Tuff, tuff, sa tåget.

Kl 22.08 tuffade vi iväg igår Jesper och jag. Som vanligt var det på fitthåret att vi skulle hinna så vi stressade på tåget minuten innan avgång och då skulle jag trycka in vagnen nånstans och lasta av väskorna innan jesper skulle väcka hela tåget med sina skrik. Och eftersom vi var ute i sista minuten kunde inte Gunnar hjälpa mig eftersom då skulle tåget hinna gå innan han hann av. Men Jepson skötte sig bra som vanligt och vi kom i säng tillslut. Efter lite strul och vändningar av Jesper somnade vi och sov stora delar av natten. Eller i alla fall till halv 6, då det var väckning. Efter två timmars sömn och en räkmacka på freddes (eller var det eddies?) så känner vi oss som en stor och en liten männsika igen.

Imorgon bär det av till valbo köpcentrum som har Sveriges minsta ikea. Funderar helt klart på att unna mig något. Kanske ett par byxor (är lite less på att använda mina mammabyxor) eller varför inte ett par skor? Ja mena, mat kan man alltid få men man vet aldrig när man hittar ett par snygga byxor igen?

Hade väldigt trevligt i lördags by the way. Efter middag hemma med släktingar så for jag, Gunnar, Namita och några till  ut på cover club och lyssnade på Riff Raff Ruff. Det var 23 men vi stod på listan. Det känns bra att få det sagt. En gång på listan, alltid på listan.

 Måste verkligen uppdatera lite bilder på jesper. Men de gamla duger ganska bra. Vad har jag gjort för att förtjäna ett sånt här sött och snällt barn?

Ska sova som en stck inatt. Hoppas jepson har samma plan.

Holmsund runt.

Just tillbaka efter Holmsund runt med Malin. Mkt trevligt. Trots att det snöade i början. Men det övergick snabbt till regn. Nu är det verkligen höst.

Senare ikväll kommer farbröder med fruar på besök. Sen har pappa ringt till gunnar och tvingat han att komma.
G:-Han sa: Du är aldrig i holmsund så nu kommer du ikväll, din skit. 
E: -Sa han verkligen skit?
G: -Nä, men jag hörde att han tänkte det..

Så det blir nog trevligt.

De har börjat med julskyltnigen på maxi. Ja mena, hallå? Är det inte lite väl tidigt? Men det tycker man ju varje år..

Nu ska jesper äta sin grötlunch.
 
  Man kan ju inte se sig mätt på honom.

Superbebis.

Då är det sagt igen, Jesper är en superbebis. Det hela hände igår när vi var på 5½ månadskontroll. Som vanligt charmade han alla som kom i hans väg med skratt och roliga miner. Och pep bara till lite när doktorn tog sprutan. Sen var det full fart igen. Det var när vi skulle gå som uttalandet kom. Jag hade just berättat hur han har lärt sig att om han bara skriker allt vad han har så lyfter jag upp honom tillslut. OCh det var precis vad som hände när jag klädde på honom (vilket är en av de värre saker man kan utsätta honom för, tycker han). Han skrek för full hals ända tills jag lyfte upp han, då blev han knäppttyst och log till sjuksköterskerna.
- Ja, vilken kille. En riktig superbebis, sa en av de.
Jag kan inte annat än hålla med. Man blir bara mer och mer kär i honom för varje dag.
Jepers nya vikt är förövrigt 8730g och 70,5cm lång.

Men i natt har inte varit en bra natt för lilleman. HAn har varit tät i näsan och vaknat hela tiden. Han ville inte äta eller ha tutten. (kanske inte så konstigt eftersom det gör det svårt att andas). Men jag la han på en kudde så han inte behövde ligga raklång. Och det funkade. Ett mamma-poäng till mig. Och när det väl var morgon var han lika glad som vanligt. Kanske var det för hans pappa var hemma. Det är vi ju inte bortskämda med.

Nu är det fredag igen. Har inte tränat pga läkarbesöket igår och för att mercan aldrig blir klar. KÄnns lite surt, men vi beslutade att fara till stan idag i stället. Pappa Gunnar ska stycka nu två hela dagar och vi orkar inte sitta hemma och vänta två dagar till. Annars har det varit mkt väntan i veckan. Tror banne mig att han inte har kommit hem förrän kl 6, halv 7 sen i lördags. Men det har gått på nå vis. Vi har ju varann. Och sen blir det mkt kött.

Annars är allt bra. Känner en stor shopping-lust, men efter en titt på kontot gör att det bara är att drömma vidare. Kan kanske få nåt av mamma idag när vi far på stan idag. Vi hade även vår 34månadsdag i förrgår. Ja, tiden den går...

Ha en bra helg kära vänner.

Till fasterSara: Klart att jeppe saknar dig. Han kan inte vänta tills du kommer hem...

9000 orsaker att gråta.

Fick ett brev från vattenfall häromdagen. Tydligen visste inte vattenfall att vi bor i våran lägenhet så de har räknat att vi ska göra av med lika mkt ström som det går när ingen bor där. Men nu har de upptäck att vi bor ju där oc har bara har betalat en åttondel av det va faktiskt gjort av med. Så nu måste vi betala 9000kr i efterskott. Man vill ju bara börja gråta. Har även fått ett prisförslag på huset. Väldigt mycket mer än vi räknat med. Men vi får se hur det blir.. Det är ju under förhandling. Det är nu vuxenlivet börjar på riktigt, med lån och andra stora utgifter. Mamma, kom och hjälp mig.

Sen såg jag även att vi inte har någon träning idag. Värt att komma idag då. Men det är ju ett mindre problem.
Men det är lika bra att inte vara hemma för vi har ingen mat. Därav min två-tomater-frukost. Tur att man får komma till mormor och få i sig lite gröt då. 

Idag håller vi tummarna för GT och Oden som går jaktprov.

JESPERS RESA
(det fanns ju önskemål om bilder på jeppe.)

 
Från liten och hjälplös til en stor och stak kille.       

Tårta!

Var lite sur när jag vaknade i morse eftersom Gunnar var tvungen att fara och jobba, trots att vi inte har sett varann på fyra dagar. fast samtidigt som det är bra att han jobbar så känns det inge kul att vi inte passar på att ses när vi har chansen. Jag mena, det är ju faktiskt vilodagen idag. Och den ska man tänka på. Men jag och jepson tog en ordentlig sovmorgon och vaknade inte förrän kl 10. Och när vi ätit nyponsoppa och biskvier till frukost kom pappa Gunnar hem och drog med oss på födelsedagskalas. Tårta kan verkligen göra ens dag!

Gårdagen var inte så dålig den heller eftersom vi vann matchen med 12-1. :) Ett mål och en ass. Men än är det långt kvar till formen. Får beklaga mig här eftersom Gunnar är "seriöst  trött på min självömkan".  Sen ringde ju faster Sara från Norge och det var himla trevligt att få höra från henne.

 

Nu vill jepson ha mat.

Surströmming!

Känner verkligen hur jag har mognat nu när jag blivit mamma. Jag är en, om jag får säga det själv, duktig hemmafru som städar, diskar, lagar mat och tar hand om det mesta. något som inte var så självklart innan. Och som min kära mor sa, du bäddar ju sängen nu förtiden, det är ett tecken på mognad. Och nu har jag även ätit surströmming. Man känner ju lite press när man sitter vid vuxenbordet. Inte alls dumt. Okej, det var väldigt lite strömming och väldigt mkt potatis, lök och tomat på mackan men ändå. Ger mig själv en klapp på axeln.

Igår var jag och jepson och mamma och besökte Gerd som brukade va barnvakt åt mig och Ida när vi var små. Faktiskt trevligt. Blev väldigt berörd när hon berättade om hennes mycket sjuke mans sista tid i livet och hur han en kväll velat lega brevid henne och sedan gått och dött på toaletten under natten. Sött och sorgligt på samma sätt. Man kan ju inte undgå att tänka på när man själv är gammal. Men det är långt till dess..

Har även varit på maxi och handlat idag. Träffade jocke från jobbet, johannas mamma birgitta och Malin J. Maxi är ett bra ställe.

Match imorn. Får spela så det känns bra. Krossa.
Sen blir det hemfärd. Längtar hem till mina frukostar med nyponsoppa och biskvier. Mums. Okej, längtar loite efter GT också.

Nu måste jag fara och hämta jepson päronen. Ha en bra kväll.
 


Nerspottad men glad

Vi stod och borstade tänderna i måndags och diskuterade hurvida den andre borde duscha innan vi går och lägger oss för den såg lite ofräsch ut. När orden tog slut fick tandborstarna prata och när jag stoppar min tandborste i hans nacke får han panik och spottar sitt skum i ansiktet på mig(!). När jag skulle ge igen tar han sin tröja och skyddar sig med så allt åker in i den.. Men jag får min revansch när jag spottar kallvatten på han när han står i dushen. För nu var vi ju tvungna att duscha båda två. Men vi somnade som vänner.

Tillbaka i Holmsund. Känns som jag just for. Men efter den här helgen blir det två veckors uppehåll för mig med matchandet så då får jag va hemma lite mer. Men jag vet ju hur det blir, efter några dagar hemma vill man iväg igen. Men då blir resan till ida i Järbo passande.

Just nu trivs jag väldigt bra med vardagen. Barnet är sött och gubben är snäll. Sen är det sååå kul att träffa min underbara kompisar, som fortfarande är kvar i stan. Och nu ska jag äta våfflor hos mormor. Mumma.

 Lyckliga familjen.

Solen skiner idag. Va bra!


Inställt.

Babysimmet var inställt idag. Åskan hade visst slagit ut något sm gjorde att de inte hade fått upp värmen. Så jag och Emma tog med de små och gick och fikade på jontes i stället. Mkt trevligt. Det är så kul att prata med någon som har det som jag.

Helgen har varit mkt bra. Fika med malin på fredagskvällen. Diskuterade allt från dåtid, nutid och framtid. Den gudomliga kladdkakan gjorde verkligen inte saken värre. Bara synd att plikten kallade så jag var tvungen att fara. Men det kommer väl nya tillfällen. Fotboll med N,M och J, som var hemma i helgen. På kvällen åt vi middag hos malin och namita och medan de satt och förfestade satt jag och ammade. Lite kul var det. Skvallrade friskt och hade allmänt trevligt. Funderade även på varför hamburgertallrik inte heter bugerplate utomlands..Söndagen tillbringades på match. Vi vann med 3-1 och jag fick spela halva matchen så jag är är nöjd. Sen kom Gunnar och hämtade oss så vi äntligen fick fara hem.

Hade även en mardröm i natt. Jag drömde att några anföll oss och alla skulle dö. Hemskt. skönt att vakna och märka att det var en dröm. Men det var tur att jag vakna för jesper låg lite väl nära sängkanten. Skärpning mammaEmma.

Saker att se framemot:
- babysimmet nästa vecka
- resan söderut den 22
- Inköp till den nya bostaden

Mysigt att mysa när det regnar och åskar.


RSS 2.0