Jag fick det på bild!

image51

Storkillen som blev 11 månader igår!

Senaste nytt.

Jag var nere i källaren när jag hörde Jesper vid trappen på övervåningen. Inte så ovanligt men det var något som inte stämde, han lekte med något. Snabb i tanken som jag är förstod jag att han fått tag på schampoflaskorna som stod i trappen. Springer upp från källaren och ser J stå på fjärde trappsteget. När han får syn på oss (har ropat dit G) skyndar han vidare upp för trappen tills han når toppen. Kanske dags att skaffa grind!? Man kan inte släppa han en sekund med blicken. Sen hade vi mysig familjestund i soffan och nöp varann i magfläsket. Konstigt nog var det bara Jesper som skrattade. 

image50

Klumpa

Jag snubblade på mig själv på matchen förra veckan. Inte så bra men nu i dagarna upptäckte vi att min skorpa är skrämmande likt Sverige. Hur skumt som helst. Önskar att det fanns bilbevis. 
Idag skar jag mig två gånger i fingrarna.. En gång var det några skrev, på semestern dina glasögon du sumpa. Och visade för oss att du är en riktig klumpa. Kan inget annat än att hålla med.

Annars är det lungt. Min massage var för det mesta skön, men tydligen har jag extremt många knutar och borde massera mig oftare. Låter som en bra idé.

Idag avgörs det- Tony eller Tina. Skäms inte för att säga att jag bry mig. Heja Tina!

Dinnertime

Nu är det gjort!

Två arbetsansökningar är ivägskickade! Känns bra. Ska även ta med mig några och ge till några affärer. Så nu är det bara att hoppas att någon nappar. 

Spännande.  

Hej va det går!

Detta inlägg vill jag mest tillägna faster Sara eftersom det som jag ska berätta om har hänt i hennes rum.
Jesper tog sina första steg. Det var fyra, fem steg och han gjorde det flera gånger. Vilken kille. Vet inte om jag har berättat att han säger både titta och tutte. Gud va mycket som har hänt den sista månaden.

image49

Annars är jag ganska trött idag. Jesper har varit grinig i natt. Måste vara en ny tand. Håret är smutsigt och köket är fullt med disk. Måste desutom skicka iväg arbetsansökningar. Men först är det mammaträff idag och det brukar vara skönt att träffa alla. På tal om skönt ska jag på massage imorn. Det är det bästa jag vet.

Vi hade i alla fall tur med vädret!

Jag visste det egentligen innan men dum som jag är följde jag med ut. Det tog inge länge innan jag kände hatet. Det spelar ingen roll att solen lyste och föret var hur bra som helst. Svårt att uppskatta när man står på ett par längdskidor. Pjäxorna var 4 storlekar förstora, det var bakhalt och isigt. Frustationen var hög. Sist jag var ute var med två goda vänner och då var det 20 min åkning och 2 timmar fika. Passar mig mkt bättre.

Men solen lyste så när vi äntligen kom hem kunde man sitta ute och sola.

PS: Jesper kan stå helt själv nu. DS

image47

Men nu har han kvällat!

Till Malin!

Vi hade en gång en hamster. Han hette Pontus. En dag skjutsade vi honom i en leksaksskottkärra så han flög ur och bröt käken. Mamma tar bort honom. Må han vila i frid.
Sen skaffade vi ett marsvin. Han hette Pontus. Vi tappade honom i golvet så han bröt en fot. Må han vila i frid.
Tredje gången gilt skaffar vi en kanin och två marsvin. Johanna, Lillgumman och G. Efter en resa till stugan dör G. Johanna rymmer. ( men som vi sedan fått reda på ett mamma tog bort) och Lillgumman "hoppar" ur Idas armar. Må de vila i fred.

Åren går och Pepsi kommer till slut in i våra liv. Han är några år när vi skaffar två kaniner, en pojke och en flicka (tror vi). De gör såklart som andra kaniner och en dag har vi 4 kaniner till. En bryter benet efter några dagar så den tar vi bort, en annan springer pepsi iväg med och han återhämtade sig aldrig. Så honom tar vi också bort. Må de vila i frid. Efter bara ett par veckor har vi sju kaniner till. (kan vara mitt fel eftersom jag tyckte det var så tråkigt att mamman och pappan inte fick träffas så jag skulle låta de ses under övervakning men de är snabba rackare.) Vi väljer att ta bort alla kaninungar direkt. Må de vila i frid.
Här någonstans hinner Pepsi få en infekterad njure så vi måste ta bort honom. Må han vila i frid.

Så nu har vi alltså fyra odrägliga kaniner, men dagen efter Ida flyttar ut (var som hennes kaniner) så finns de inte mer. Må de vila i frid (not).

Vi tar ett uppehåll med djur men efter ett år så skaffar vi två katter, Zidane och Sasha. Efter ett par veckor tar Zidane självmord då han springer framför en bil framför ögonen på mig, mamma, Sara och Lisa. Må han vila i frid.
När Sasha är drygt ett år får hon fyra ungar. Två dör redan under första dygnet. Förmodligen fick de inte i sig tillräckligt med mat. Men de andra två växer upp. De döps till Elvis och Midas. En dag kommer en kvinna och talar om att hon kört på våran katt, det är Sasha som fått gått åt. Må hon vila i frid. Några månader senare blir Midas dålig och går inte att rädda. Må han vila i frid.

Så nu är bara Elvis kvar. Och han lever och mår än idag.
Antal döda djur: 21st

Don´t worry, be happy. Det ordnar sig alltid.

Har varit på uni och köpt en bok!

Hände en cool sak i veckan. Jag och barnet höll till på golvet och när jag släpper honom står killen kvar. Helt själv och väldigt stadigt. Det som kändes som flera minuter var kanske 5 sekunder men det var så himla coolt. Och det bästa var att det har hänt flera gånger under veckan. Men självklart inte när man vill ta kort.

Men det har såklart hänt andra saker i veckan. Var och badade i måndags och vi träffade nya bekantingar. Jesper träffade Tindra och jag träffade Diana. Gillar de skarpt. De följde även med på mammaträffen i tisdags. Åter till badet. Vi har ju inte varit iväg på flera veckor men Jesper visste precis vad som väntade så han var i sitt esse. Han pekade och skrattade på alla som var där och jag måste få säga att han drar allas blickar till sig. (eller så känns det bara så för jag är hans mamma?)

Idag har jag varit på uni och köpt en bok! Kände mig väldigt mogen. Egentligen följde jag med Malin som köpte en bok. Men jag köpte också en bok. Åt sen Namitas hemmabakade tunnbröd och Malins muffins. Blev jättemätt. Tog även en vindruva för mycket. Bubbel, bubbel, sa magen!

Det var det viktiga som har hänt!

Förstår inte..

Nu är mitt cv klart. Kände peppen att skicka iväg det till kommunen som sökte personal till hemtjänsten men fick tvärstopp. I platsannonsen stod det ange referens: 6/08(?!) Jag förstår inte. Vart ska jag ange det? Inte ens mamma kunde hjälpa mig. Hjälp mig någon.

image46

Peppar upp med en matglad kille!


Vår?!

I morse vaknade vi tidigt utav att solen lyste in genom fönstret. Tyckte mig även höra lite fågelsång. Vår, tänkte jag och blev så glad. Men när vi går ut så blåser det kalla vindar.. Suck.

Det blir nog inte roligare än såhär idag.


Idag..

Har lunchat med Malin idag. Något som vi gör ganska ofta tycker jag. Det är bra. Mat är ju gott. Sen blev det en fika på frippes place. Gjorde ett impulsköp vid kssan, after eight-kaffedrink. Inte så god som jag trodde. Började även bubbla i magen efteråt. Vi har även träffat en gamla klasskompis vi inte sett på jättelänge, pratat om olika outfits man hade på mellanstadiet, gått på banken och suttit och tittat på alla människor som passerat. Mkt trervlig dag.

Ikväll åker vi hem och med oss på släp har vi tre tonåringar, Sara, Lisa och kusin Victor. Har planerat in skotertur och slalomdag.

Jesper är hyfsat frisk nu. I natt har han sovit väldigt bra. Inte hostat så mycket. Men han är lite grinig och mammig och tuttig. Kanske en ny tand på gång?! Men han är då söt och det räcker långt. Ska gå och laga middag åt det lilla livet nu.

Peace out!


Good news!

Det här var ju skoj!


Fest med guldglans!

image38

image39

    

Känns helt rätt att visa det i bildform. Vill även tillägga att det blev en efterfest med några tappra själar. Jag var inne på hela natten (klapp,klapp,klapp) men fick ge vika. Trevligt var det.

RSS 2.0